Land van Cuijk

TimeTravel, Cuijk, Buitenmuseum

De bodem van Cuijk is een ware schatkamer van het Romeinse verleden.

De bodem van Cuijk is een ware schatkamer van het Romeinse verleden. Zo zijn er de sporen van een Romeins fort en nederzetting teruggevonden en liggen in de Maas de fundamenten van een Romeinse brug. Ook bezat het dorp twee tempels waar goden werden vereerd en lagen langs de weg buiten het dorp grafvelden waar de Romeinen hun doden begroeven.

Hoewel er in het hedendaagse straatbeeld niets meer te zien is van het Romeinse Ceuclum, is het toch mogelijk om deze bijzondere geschiedenis te ervaren. Het Buitenmuseum van Cuijk verbindt de belangrijkste plekken en diverse culturele instellingen met elkaar via een panelenroute die het Romeinse verhaal van Cuijk vertelt. Op het kerkplein, langs de Maaskade, aan de Grotestraat en voor Museum Ceuclum zijn deze panelen te vinden.

Loop deze route in combinatie met de TimeTravel-app en kom erachter hoe het castellum, de vicus en de Romeinse brug er precies uitzagen: het Romeinse Cuijk is namelijk ook digitaal gereconstrueerd. De app toont de historische situatie door middel van een 360-gradenpanorama dat in 3D met je meebeweegt. Zo kun je virtueel rondwandelen in Ceuclum en de geschiedenis aan de levende lijve ondervinden!

Foto TimeTravel, Cuijk, BuitenmuseumFoto TimeTravel, Cuijk, Buitenmuseum
TimeTravel, Cuijk, Buitenmuseum
Cuijk